یادمان شهید محسن فخری زاده و دیگران شهدای هسته ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال رونمایی شد


یادمان شهدای هسته ای ایران

ماکت شهدای هسته ای ایران از جمله شهید محسن فخری زاده ، شهید مجید شهریاری ، شهید مسعود علیمحمدی ، شهید مصطفی احمدی روشن ، شهید داریوش رضایی نژاد به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز واقع در منطقه سوهانک تهران رونمایی شد. 

پخش ویدیو

برپایی دکور مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز به همت آتلیه موسسه خانه طراحان صحابیون اجرا گردید. این مراسم در مورخ چهارشنبه ۱۷‬ آذرماه ۱۴۰۰‬ در سالن سمینار غدیر در ساختمان ولایت یکم واقع در منطقه سوهانک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز برگزار گردید.

دکتر مجید شهریاری

شهید مجید شهریاری استاد دانشگاه شهید بهشتی بود و از فیزیک‌دانان و دانشمندان هسته‌ای به شمار می رفت وی که از ۸۳ تا زمان شهادت نماینده دانشگاه شهید بهشتی در امور اجرایی بود و همکار سازمان انرژی هسته‌ای بود.

دکتر مجید شهریاری عضو انجمن هسته‌ای ایران و از مدیریت گروه کاربرد پرتوها، عضویت در شورای آزمایشگاه و شورای فناوری دانشگاه، عضویت در کمیته تخصصی فنی و مهندسی هیئت ممیزه، مشاور جمهوری اسلامی ایران در پروژه سزامی و برگزاری چهار کمیته علمی و کارگاه آموزش را هم در کارنامه خود داشت. وی در تاریخ ۸ آذر ۱۳۸۹، در نتیجه چسباندن بمب مغناطیسی توسط راکب ناشناس موتور سیکلت به خودرویش در تهران ترور شد.

فیل جرالدی، افسر سابق سیا و بخش اطلاعات ارتش آمریکا در یادداشتی در پایگاه خبری «آی‌آرآی سنتر» اذعان کرد که در هشتم آذر ۱۳۸۹ سازمان‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی با همکاری گروهک منافقین اقدام به ترور مجید شهریاری، دانشمند هسته‌ای ایران کردند.

شهید مسعود علیمحمدی

وی استاد فیزیک دانشگاه تهران و از دانشجویان نخستین دوره دکترای فیزیک در داخل ایران و نخستین شخص در کشور بود که دکترای خود را در فیزیک دریافت کرد.

وی ده‌ها مقاله در «آی اس آی» (ISI) منتشر کرد و یکی از اولین دانشجویان پسادکترا در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بود. تخصص اصلی علی محمدی ذرات بنیادی، انرژی‌های بالا و کیهان‌شناسی بود و با پژوهشگاه دانش‌های بنیادی طی سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ همکاری داشت.

وی سرانجام در ۲۲ دی ماه ۱۳۸۸، در قیطریه تهران و درحالی‌که که قصد خروج از منزلش را داشت بر اثر انفجار یک بمب کنترل از راه دور ترور شد.

در تاریخ ۲۰ آذر سال ۱۳۸۹، وزارت اطلاعات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که موفق به دستگیری عامل این اقدام شده و در همین ارتباط اعترافات تلویزیونی فردی به نام مجید جمالی فشی از تلویزیون پخش شد که فرد یاد شده در آن به نقش خود در ترور شهید علی محمدی اعتراف کرد و گفت که آموزش‌های مورد نیاز برای این ترور را در سفری به اسرائیل و دوره‌هایی را زیر نظر مأموران موساد گذرانده است.

شهید مصطفی احمدی روشن

وی معاون بازرگانی سایت هسته‌ای نطنز اصفهان بود که به همراه رضا قشقایی فرد، کارمند سازمان انرژی اتمی، از پایه گذاران سایت هسته‌ای نطنز بود.

احمدی روشن تأثیر بسیار مطلوبی در بخش تأمین کالاها و خرید تجهیزات هسته‌ای در حوزه غنی سازی در زمان تحریم‌ها داشت که در مدت حضورش به عنوان معاون بازرگانی، کالاها به موقع، به تعداد و با کیفیت تأمین می‌شد.

وی پس از خروج از منزل توسط راکب ناشناس موتورسیکلت با چسباندن بمب مغناطیسی به خودرو شخصی‌اش در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۰ در تهران، روبه‌روی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی ترور شد و همراه با یکی از کارمندان خود با نام رضا قشقایی به شهادت رسیدند.

وزارت اطلاعات طی بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که نیروهای گمنام امام زمان طی سلسله عملیات سنگین توانستند عوامل اصلی ترور مصطفی احمدی روشن را در مکان‌های مختلف شناسایی و به سرعت دستگیر کنند.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات وقت ادعا کرد این افراد به صورت مستقیم زیر نظر و با حمایت‌های آمریکا، انگلیس و اسرائیل فعالیت می‌کردند.

شهید محسن فخری زاده

وی رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع بود که صبح روز گذشته در منطقه آبسرد دماوند تهران ترور شد.

فخری زاده از دانشمندان مؤثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی در کشور بوده و تنها دانشمندی بود که نتانیاهو در یک برنامه از وی نام برده بود و رسانه‌های اسرائیلی اعلام کرده بودند که نقشه ترورش یک بار در سال‌های گذشته شکست خورده بود.

رسانه‌های اسرائیلی ادعا کرده بودند که نام این دانشمند از طریق لیست‌های سازمان ملل به دست موساد رسیده است.

دیمیتری پولیانسکی، معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد گفت ترور (شهید) فخری‌زاده با چراغ‌سبز آمریکا برای ترورهای سیاسی برون مرزی انجام شد.

شهید داریوش رضایی نژاد

وی دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بود که در تاریخ یکم مرداد ۱۳۹۰ با اصابت ۵ گلوله در مقابل منزلش که یکی از آنها به گردن و دیگری به دست وی اصابت کرد، ترور شد و به شهادت رسید.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات وقت ایران در خصوص ترور وی گفته بود که دانشجوی ترور شده در پروژه‌های هسته‌ای فعال نبوده و ربطی به صنعت هسته‌ای کشور ندارد.

مجله اشپیگل به نقل از یک مقام اطلاعاتی اسرائیل ترور رضایی نژاد را اولین اقدام جدی رئیس جدید موساد اعلام کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *